?

Okej, gårdagensinlägg kom tydligen aldrig upp...

Ännu ett bevis på min tekniska färdighet..

En repris :



Dagen starta: 06.00

Dagen sluta: 19.45

Antal raster: 0

Bussen in mot stan: 20.37

Antal glada barn: 1 av 2

Antal Sofia som mår bra: 1    :D

overandout!

update

Gårdagen var som ni kanske förstod lite lång... Elizabeth opererades på morgonen och sedan var det bara saker att göra hela dagen.. Vilket innebar att jag inte kunde sluta förrän mycket sent. Men det gör inte så mycket då jag istället fick sluta tre timmar tidigt idag ;) Plus att förmiddagen spenderades inne i Luxembourg city med Camille :)







Igår åkte jag in till stan och lilla chocken jag fick när jag såg att hela centrum var avspärrat.. Jag fattade ingenting innan Andy Schleck svischade förbi (2a i tour de france) Något cykelrace runt alla våra fina gator.. Jaja tänkte jag bästa man är turist och ta lite kort.. men det var ärligt talat stört omöjligt man har ju typ 2,3 sekunder på sig innan dem är förbi igen.. Men jag ska visa bilderna för er i alla fall!

Idag är det träning igen och sedan är det helg igen. I morgon ska jag träffa en ny tjej här, Elana, hon fyller dessutom år i morgon så jag borde kanske se till att köpa något.. :P

Idag är det också exakt 2 VECKOR TILLS MIN FAMILJ KOMMER!!!!
Lycka!! <3



danke!

Logade in på Swedbank idag fär att betala mobilräkningen som kom på posten idag (dagen innan sista betalningsdag, haha). Snacka om att vara ute i sista stund..
I alla fall när jag kommer in och får syn på mitt saldo blir jag lite chockad. Där finns ungefär 1700 kronor för mycket. Samtidigt som jag känner glädjeruset komma blir jag lite skeptisk, innan jag tillslut får se att det står LÖN!!

Just det Sofia, du jobbade ju en vecka i juni innan du åkte hit!!!!!! :D
Jippie! Vilken härlig påminnelse! ;)

Annars händer det inte mycket här, har varit hemma hela förmiddagen med Camille och snart ska det tydligen komma lite gäster hit... :)

Jaja, för övrigt så har jag faktiskt lite hemlängtan idag också... Nu är det dock bara 17 dagar kvar :D



Kram på er alla !

Jag mår bra! =)

Okej, har inte skött min uppdatering som jag ska riktigt käner jag... men men bättre sent än aldrig ;)

Igår jobbade jag halvdag och när jag sluta vid ett gav jag mig ut på en löprunda och kände mig allmänt duktig. Efter det åkte vi in till Lux och jag bytte till mig en höger sko, så nu har jag alltså två likadana skor äntligen! :)

Senare på kvällen åkte jag in till Lux och vidare till Mikael och Mark.. Vi åkte till förfest hos en fransman som heter Fabian, och där var vi sedan tills efter ett och hade jättetrevligt! Träffade som vanligt på massa olika nationaliteter och pratade flera olika språk ;) haha.
Vi drog sedan vidare in till VIP room (nattklubb) där vi hade askul fram till halv sex. Det var nog en av de bästa kvällarna ute i Lux hittills ;)

Dock måste jag erkänna att jag inte mår suuuper bra idag, jag mår som jag förtjänar med andra ord. haha.
Som vanligt behövde jag inte spendera särskilt mycket pengar på dricka igår (det skötte Mathiue för hela gänget). När jag kom hem och kollade igenom plånboken såg jag att hela den galet roliga kvällen kostade mig sammanlagt noll kronor!!! ;) haha. Nice!

Idag har jag, Mikael, Fabrice, Fabian, Mark och en kille jag tror heter Jan varit i en Park i Lux och spelat det mesta med boll. Vi spelade lite fotboll och sedan fick jag en basket lektion av Jan och efter det blev äntligen beachvolleyplanen ledig och resten av eftermiddagen spenderades på plan! Sjukt skönt att få spela lite volleyboll igen! :D

En lyckad helg med andra ord! (dock har varenda helg sedan jag kom varit det ;) haha)



/19dagar/

salsa!

Igår var vi på en salsaklubb inne i Luxembourg! Vi satt och kollade på en kurs som de höll, och jag fick ett starkt sug efter att skriva upp mig på en! Hur kul vore det inte att ta upp dansen igen när man är här ? :)

Idag har jag inte gjort mycket.. En soppa och ett par rödavinbärsmuffins har jag lyckats producera dock! I eftermiddag ska vi på 3 års kalas i Bettembourg, ska ta med träningskläder så jag kan åka direkt till träningen därifrån...

Ikväll har jag inga speciella planer... ska hem efter träningen eftersom jag gick med på att jobba 2,5 timme i morgon trots att det egentligen är min ledig dag, dumma mig, för nu måste jag sitta hemma dagen innan (mammans regler).
Kan väl passa på att lägga mig tidigt och få den sömn jag behöver då kanske, har varit många sena kvällar den här veckan...

Jag har inte så mycket att skriva för tillfället mer än att det nu endast är 21 dagar kvar tills världens bästa familj kommer på besök! :D



Stooooopp, jag har förresten en coolgrej att säga!!!
Jag fick försäsongsplaneringen idag, tydligen ska man åka till LONDON på träningsläger/träningsmatch i september... wiehooo! Kan ju bara be till högre makter att jag faktiskt får åka för min familj nu också!!!
Det var i alla fall ett späckat schema med massa träningar och träningsmatcher! Hoppas hoppas hoppas jag kan vara med på mycket av det!! ;)

Take care!


hoppas/hoppas/hoppas

Svensk fotboll?

Igår var självaste AIK här i Luxembourg, 7 km från min ytterdörr dessutom.. Även om man inte är ett AIK fan så måste jag erkänna att det faktiskt är lagom coolt! Jag åkte dit en sväng bara för att! innan träningen. Så nu kan jag i alla fall säga att jag var däroch kolla när AIK spelade champions league kval... :) haha

Efter det var det alltså vidare till fysträningen i volleybollen som gjordes inför hela Luxembourgs fotbollslag, haha Av någon konstig anledning presterade alla mkt bättre än vanligt... haha
Efter två timmars träning ropade dem ut i högtalarna att anläggninge stänger om 2 min och att det var dags att lämna planen... HELA laget brast ut i glädjerop och applåder till han som skötte anläggningen (detta innebar att vi slapp de sista löpningarna på fyspasset)... Hursomhelst är alla jättesköna i laget! Trots att vi ligger där och pressar i regnet så har vi ändå jättekul!
Igår kom en ny man till träningen, tror han var ass coach eller nåt sånt. Han ville köra lite spänsttester så det var bara att spänna på sig utrustningen och hoppas för allt vad man var värd (notera att testerna utfördes under träningen och hade man otur fick man göra dem precis efter värdens statiska pass) ;)

Det hela sluta i alla fall men att coachen hade en diskussion med mig om jag kunde tänka mig bli spiker eftersom jag hade högst resultat på testet. Jag brast ut i ett asgarv som svar på frågan och jag hoppas/tror han förstod vad jag menade med det...

Sedan åkte jag in till stan och hade som vanligt en timme att vänta på bussen, Mikael kom dock in och möte mig den här gången och vi tog en öl på en svensk pub här i Lux som var knöckad med AIK supportrar ;) haha

Idag på morgonen har jag och Elizabeth varit och simmat och nu ska vi strax iväg till något lekland...

Hoppas allt är bra med alla hemma!

förresten, jag köpte en "motivationtillattfortsättaspringapresent" till mig själv igår, En Mp3 såklart! ;)

/22dagar/



Lilla jag spiker???

shopping...

DAgen har i alla ära tillbringats inne på Lux gator! Aiobhe bad mig ta med mig Camille och åka in och byta lite födelsedagslöäder hon köpt i fel storlek.
Dock passerar man ett x antal reaaffärer på den lilla promenaden från busstoppet till HM... Detta resulterade i en ny topp från Esprit, ett par nya byxor från Promod och två par nya skor från Eram ;) Detta innebär ju tråkigt nog att plånboken inte ser så lyxig ut längre, men vad gör det när jag istället går runt och ser lyxig ut ;) hahahah



Mitt fina sällskap för dagen! Världens glädjemaskin! (förutom när hon har brunblöja som jag kallar det) ;) haha

/24dagar/


shopping...

I morse frågade Aiobhe om jag kunde tänka mig åka in till centrum med Camille för att byta lite presentkläder som hon köpt i fel storlek.
Självklart svarade jag! :) Lycklig över att slippa sitta i huset hela förmiddagen... Dock går man förbi en hel del affärer på den lilla sträckan från där bussen stannar upp till HM där kläderna skulle bytas. Detta resulterade i en hel del reaklädinköp ;D me like!

Jag kom inte hem förrän efter tolv och när jag staplar in genom dörren med en antal påsar, handväska, babyväska och en unge på armen är jag 2 par skor rikare (eram), ett par byxor (Promod), en topp (esprit) och lite smått och gott från almer... ;)
Känns himla bra faktiskt, även om saldot inte ser så bra ut i plånboken så ser kläderna på kroppen desto bättre ut ;) haha dessutom är de fortfarande skyldiga mig lite för att jag satt barnvakt i fredags ;)

Så det kommer bli fiint! Har dessutom bestämt träff med en annan au pair här i Lux, fransk tror jag hon är, så det blir nog en kaffe på stan på torsdag. Och antagligen vidare för beachvolley i solnedgången med mikael och gänget på kvällen...

/24dagar/



Mitt sällskap för dagen! :)


Deaptalk på verandan!

Tack Fergus!

Fergus min "värdpappa" är verkligen bra! Idag var en sån där hemlängtandag, jag satt på mitt rum framför datan och bara sakna alla. Så då bestämde jag mig för att flytta från datan för där kan man inte sitta och deppa och istället tog jag en yougurt och gick ut och satte mig på verandan/stortrappa som leder ner mot uppfarten.

Efter att ha suttit där ett tag kommer Fergus ut och håller mig sällskap och det är verkligen enkelt att prata med honom så tillslut blir vi sittandes där och filosoferar om livet i över en timme! Mycket välbehövligt med tanke på att jag har lite att tänka på just nu med saker hemma och här som händer...

I alla fall så blev det en riktigt bra kväll tillslut! Dock saknar jag fortfarande er där hemma! (25dagar) :)

Men ni kommer ju snart och hälsar på och det är lycka på det! =)

Dock ingen smaklig bild på honom (skulle säkert protestera om han visste att den lades ut, men nu vet han ju inte det så) ;) haha

bye bye

Igår var Julias sista kväll i Lux, bra kväll. Dock lite sorligt när vi kom till vårt adjö...

Jag och Julia åkte till Mikael och den fest som en kille som bor i hans hus hade, det var en födelsedagsgrillning och vi träffa massa trevligt folk, bland annat ett par packade danskar på genomresa.. ;P

Dagen idag har mest gått åt till att återsamla krafterna. Faktiskt inget bakis men trött som bara den! Umgicks lite med mina nya vänner i Mikaels hus och precis när de skulle åka och spela beach så var jag tvunge att springa till min sista buss (söndag och allt slutar fungera i Lux), men dem alla lova att jag skulle få vara hedersgäst nästa gång det blev dags att spela :)

Bjuder på några bilder från gårdagen också ;)



Konsten att blanda drinkar på gatan....



Försök 1...



Försök 2...




Försök 3 :D (Lyckat)

Kommer sakna dig massa Julia!!!

/26 dagar/

Ellen Linnea Björndahl

Ett inlägg till världens bästa syster! Varsågod Ellen!! ;)





Miss you sis!

fredag

Kvällen igår var hur trevlig som helst! Mikael visar sig vara en jätteskön snubbe och vi kom riktigt bra överräns!

Och så har jag och Julia nu dessutom vår första riktigta förfest att gå på här i Lux, Mikael och hans kompisar skulle ha någon födelsedagsgrillning och vi var välkommna dit! Kan vara kul att träffa ännu lite nytt folk ;)

Igår kväll tog vi i alla fall bussen får Gare och vidare till någon dal som var fanastiskt vacker med massa pubar, barer och uteställen. Riktigt mysigt, undra varför ingen berättat som det förut?
Vi gick till ett ställe som heter IkkI och direkt när vi kom fick jag ett guldmynt av en kvinna i entrén, hon babbla en massa på franska och jag nickade, log och svarade Merci (som jag alltid gör och som alltid funkar) när jag kom till baren och lämna fram mitt mynt böjade han sig ner och plocka fram en champangeflaska fyllde ett glas och lämnade leendes över det till mig! haha Lyckat!

Mikael som dock var av fel kön för den typ av service fick snällt köpa sig en öl (han blev dock inte ruinerad då den gick på 3 euro)

Sedan var man 30 sekunder från att missa sista bussen hem till Pontpierre också, men lite nervöst ska det väl vara! ;) Dock tog jag fram mina löparsteg och hann ;)

Hur som helst var det en trevlig kväll! Dock kan jag inte hänga med ut idag så Aiobhe och Fergus ville ut i barlivet ;) haha Men i morrn smäller det...
Dessutom ska jag och Elizabeth snart åka in till Lux för att gå på Café (som är hennes favvosyssla) och leka på piratskeppet! Ska bli supermysigt! Hoppas vi kan få gör det sisådär en gång i veckan eller nåt..




Så nu ska jag och Elizabeth göra oss i ordning ;) haha


jag lever!

Jag lever, trots att jag ännu en gång genomfört det två och en halv timme långa träningspasset i pissande regn och dunder!
Om jag inte sagt det innan så är det verkligen en galen tysk coach jag fått tag på... När regnet började piska ner så var det som om han inte ens märkte det, han höll hårt i sin pärm med det sjukt långa programmet, sin visselpipa och tidtagaruret...

Men nåt som är positivt är i alla fall att jag idag knappt känner något i mina ben, hur otroligt är inte det om man jämför med sist när jag knappt kunde ta mig framåt. Fantastiskt, nu ska jag bara hålla i träningen eftersom jag missar morgondagens träning pga att jag måste sitta barnvakt.. trök.

Nu till dagens tråkiga nyheter...
Min fina vän Julia ska flytta hem till Sverige igen.. :( Riktigt tråkigt och hon åker redan på söndag... Kommer sakna henne här nere, våra galna utekvällar och våra besök inne på parlamentet ;) haha

Jag ska dock träffa en annan svensk i lux ikväll, Mikael, som är praktikant på europaparlamentet.. oj oj.. coolt!


KOMMER SAKNA JULIA!!!








orkan?

Fick precis ett samtal från Fergus som är på jobbet. Han vet att jag ska åka nu snart och vara borta tills sista bussen går hem ikv, och tydligen hade de pratat om en grad 3 varning på stormen som ska komma ikväll, vilket enligt Aiobhe ungefär betyder orkan. Nu är de bägge jätteoroliga för mig och min kväll. Själv känner jag just nu att jag skulle hoppa av lycka om träningen ikväll blir inställd (uteträning)!! ;) haha. visst är det bra men det är lite mentalt tufft nu innan ;P

Om jag lever ikväll återstår alltså att se, eller om jag kommer hem i alla fall... Jag  ska meddela (eller inte meddela, beroende på resultatet)  hur det gick.

Lite nervös blir man allt när man hört rykten om dessa tropiska stormar de tydligen har här....


man kan andas idag...

Jag ska verkligen inte klaga på värmen, framförallt inte efter den vintern vi hade... Men när jag gick ut idag och tog ett andetag och för första gången på länge fick in "frisk" luft i lungorna var jag riktigt tacksam att termometern idag bara visar 25 grader...

Har inte gjort mycket idag... haft Camille på morgonen, gjort köttfärssås, hämtat Elizabeth, ätit lunch och hunnit med ett tjugotal sidor i min mycket intressanta bok! Det ena problemet är att när den här boken är slut så är min två svenska böcker finito.. :( Dock har jag redan sett ett flertal engelska böcker som jag får lägga vantarna på om jag skulle vilja :)

I morgon blir det en desto mer händelserik dag; Jobba till ett, äta lunch och packa, åka till Julia och slinga hår, tillbaka till Lux, på ny buss direkt till träningen, duscha och ta mig tillbaka till Lux för tredje gången ;) och träffa Mikael för en "afterwork öl" som också är nyanländ svensk här i Lux. Han som faktiskt jobbar här kan väl stolt kalla det "afterwork öl", jag får nog mer kalla det "jobbatfemtimmarpåheladagenmedattlekaiträdgårdenöl" ;D vilket också duger bra! :)

(ordet var till dig Ellen) ;) haha

äntligen!

Jag kan knappt tro det, har nog aldrig vrit så lycklig över att se ett ynka fåtal regndroppar falla ner mot marken förut. Men idag var det som om det regnade guld! Det hela var övre på cirka 2 och en halv minut men där jag satt med hela kroppen i fönsteröppningen och njöt av att kunna andas in frisk luft kändes som mycket längre...

Trodde aldrig att jag skulle värdesätta regn så mycket men när temperaturen nästan aldrig går under 30 grader så är en frisk ris allt man vill ha :)




Dock är värmen tillbaka på 34 grader nu och solen pressar sig fram mellan de moln som försöker rädda oss från den tropiska värmen Luxembourg bjuder på...

på´t igen...

Jahappja, då ska man plåga sig igen då... Fergus lyckades övertala mig om att allt kommer att kännas bättre efter bara en lite löprunda.. Lättlurad som man är ger man sig väl ut då...

Kan fortfarande inte gå vanligt och att sträcka eller böja mitt höger ben är stört omöjligt pga smärtan i höger vad.. men skogen här kommer jag!

dubbel aj

Skulle bara vilja börja med att säga att jag faktiskt är lite imponerad av smärtan jag idag känner i mina ben. Som alla som gymmat upplevt kan det svårt att gå och framförallt gå på toa ett par dagar efter ett stentufft träningspass.
Men ärligt talat så måste det här väl ändå vara droppen... Gå framåt ger mig en smärta jag knappt tror mina ben någonsin känt i något sammanhang. efter att tagit några steg blir musklerna lite "uppvärmda" och jag klara av att ta mig framåt genom att halta i alla fall :) haha ja, med andra ord så finns det inga ord som beskriver den här typen av träningsvärk. Att vända sig om i sängen smärtat också otrooooligt.. haha

I alla fall så vet jag att jag ska göra om allting på onsdag igen och även det gör lite mentalt ont... Men Fergus sa att det ända som kan rädda/hjälpa mig är att träna idag... Så om jag klarar av att tving ut mig själv så får det nog bli en löprunda idag.. Dessutom är Fergus en löpare och att springa med honom idag (vilket han glatt föreslog) när jag knappt kan gå ser nog inte så imponerande ut.. haha

I går kväll skulle jag suttit barnvakt och Aiobhe och Fergus skulle gått ut, efter en komplicerad nattning (mjt pga värmen, barnens rum snittar 28 grader och dessutom har lilla Camille öroninflammation i båda öronen) så blev det inte av i alla fall. Istället hade vi alla tre en jättemysig kväll här hemma. Ja vet, jag kände mig också som tredje hjulet, men när jag sa det sa Aiobhe att det snarare var tvärtom. Ska man kanske tolka det som ratten då kanske? haha ;)
Vi grillade och åt potatis som Fergus plockat från trädgården (hans första skörd av potatis någonsin) så det var lite stort ;) Hade en jätte trevlig kväll tills åskan kom och vi sprang in med allt vi hade på bordet. Europeiska stormar är tydligen extremare ju längre ner man kommer och oväder här är riktigt mäktigt (det här var andra jag upplevde) och Jag uttryckte hur mäktigt jag tyckte det var för Fergus som då höll en snabblektion i moln och deras utseende mm. Det hela sluta med att vi blev sittande på den stora trappan utanför huset och kolla på åskmoln och blixtar och prata om allt mellan himmel och jord i ytterligare en timme.

Även om jag jobabr mycket och har en del regler som jag måste följa så känner jag ändå att jag verkligen trivs här. Jag känner inte mig som det tredje hjulet som är i vägen utan snarare mer som faktiskt en i familjen.

I fredags när jag skulle åka till träningen grät Elizabeth och vi kramades ett x antal gånger innan jag kunde gå, igår på dan när jag skulle ta bussen in till centrum för att möta Julia upprepades historien och hon stod på trappan och vinkade hejdå när jag gick på bussen!! :)

Sötare tjej kunde jag inte hamnat hos! :D

jaja, det var ett långt inlägg, men har en känska av att det kanske inte blir lika långa under resten av veckan ... :)

Hoppas alla där hemma har det bra!! Saknar er alla lite extra idag <3

dagens aj!

Okej, träningen igår.. Jag vet bara inte var jag ska börja...
tror jag börjar med ett AJ!
Fy satan i gatan vad ont jag har i precis hela kroppen, jag har ont i muskler jag inte ens visste att jag hade... Träningen började kl sju och tio i sju ungefär kommer Torsten(tränaren) Med världens leende gående mot mig. Jag ler tillbaka och bakom honom har han tre av tjejerna i laget. Alla var jättetrevliga. Dock såg de alla lite sådär lagom nervösa och de alla hade "snällatamighärifrånblicken" inställd. Nu i efterhand förstår jag precis varför...

Efter uppvärmningen började vi med  olika hoppkombinationer och sedan fortsatte det till sprinter och annan löpning sedan varvade vi allt det i två och en halv timme men lite andra bålövningar mm. Med andra ord brännande smärta i benen konstant i två och en halv timme. Otroligt!

Om inte annat kommer man väl få de mest muskulösa benen någonsin om man fortsätter med det här... :D Vilket ju är bra!

Sammanfattad var det trots smärtan en askul träning och det märks att den här torsten vet vad han håller på med.. :)

Efter träningen var det dusch och sedan fick jag skjut av en av tjejerna i laget in till centrum där jag möte Julia och vi vandade vidare mot första baren ;) Måste få poängtera att HELA kvällen spenderades i "high heels" och bussen hem gick inte förrän 06:30!! tror faktiskt inte att jag någonsin utsatt mina ben för sådan här plåga innan. haha.
Kvällen var också toppen! vi fick följe med ett gäng italienare och vandrade från bar till bar och vidare till nattklubb till nattklubb och slutligen fick både jag och Julia nog så då köpte vi varsin baguette sådär vid femtiden och satte oss bums ner på rumpan och käkade till bussen kom. btw, den bussresan var nog också den värsta någonsin, tror jag hann somna 6-7 gånger under min lilla resa och varje gång vakna jag med ett panikryck i tron om att jag missat min hållplats, dock överlevde jag även det! :)

Okej, massa tråkig text, men det var en lååång fredag! Som var toppen! :)

Detta är en position min kropp INTE klarar av att försätta sig i idag ;)

forts...

Okej, förra inlägget blev lite stressigt som ni kanske märkte. Kan ju ha påverkats av att Aiobhe stod bakom mig hela tiden med ett stressat "kanjagfålånadindatortillreceptsökandeminfungerarinte" ansiktsuttryck. Men snäll som man är lämnar man ifrån sig datorn :) haha

Jag ser faktiskt mycket fram emot kvällen med volleyboll och sedan träffa Julia och vidare för ännu en natt på stan :) Som sagt man vet aldrig om vi stöter på några andra svenska au pairer kanske ;)

Hörs som sagt inte förrän i morgon igen.. Men trevlig kväll och helg på er alla där hemma! ;)
Favorit i repris ;)

En favorit i repris från förra helgen kanske ;)

freedag

Okej, jag har fått ännu ett sms, en vänförfrågan och ett facebookmail från min framtida tränare.. De verkar i alla fall som om vi kommer vara på samma ställe vid samma tid ikväll :) haha

Nu håller vi på att stressa runt i huset här i eftermiddag ska mamman och jag ordna ett PIPSQUEEK möte här och massa mat ska lagas, usch så stressigt.. men men ..

Missar nog det svenska partyt i Luxembourg ikväll också pga träningen men jag drar nog ut direkt efter istället och kanske man möter några av dem inne på Luxembourgs gator ;)

Familjen O'Callaghan/O'Shea och jag!

Okej, detta blir sista inlägget för idag, sedan har jag nog fått med det mesta som behövs vetas, för tillfället i alla fall.. :)

Jag bor alltså på en gata som heter Rue de Luxembourg i ett samhälle/en by som heter Pontpierre 12 km utanför centrum. Familjen består av pappa Fergus O'Callaghan, mamma Aiobhe O'Shea (som uttalas Eva men som tydligen är en irländsk stavning), Elizabeth O'Callaghan, tre i augusti och Camille O'Callaghan, ett år i augusti.

Barnen är underbara, båda två. Kunde nog inte hamnat med bättre barn, även om jag inte skulle bli besviken över att slippa alla bajsblöjor. (Hoppas ni inte är äcklemagade då jag berättar att den lilla i snitt bajsar 7-8 gånger per dag) Det finns liksom inget slut... haha.

Min adress är:

Sofia Björndahl
31 Rue de Luxembourg
L-4391 Pontpierre
Luxembourg

Min luxembourgska mobil : +352 621 639 029

Luxembourgska hemnummer: +352 265 732 47

Tror det var allt ;)



Elizabeth i mitt rum med svenska flaggan :)

Alla vi

nytt nyttigt liv

Jag glömde en mycket viktig sak, för er som inte vet så äter familjen sjukt nyttigt här. De köper allt de kan få tag på som är bioodlat osv. Men mjölken som är bio är tydligen bara för Elizabeth, Camille får inte dricka sådant i sin ålder tydligen och jag, jag är inte värd sån lyx än tydligen.. haha

I alla fall så till exempel så skulle vi äta köttfärslimpa en kväll, ja men det är väl gott tänkte jag och satte mig till bords. Då kläcker Aoibhe (Eva) ur sig
- Jo förresten, det är en köttfärslimpa utan köttfärs....

haha som jag fick svälja min förvåning, istället bestod rätten av massa grönsaker och linser och bönor. Bönor är förresten familjens favoritmat.. Det är väl bara att lära sig antar jag..

Okej, till min stolthet så har jag inte köpt godis en enda gång sedan jag flyttade ner hit, vilket nu är 25 dagar.. tror faktiskt det är rekord.. Istället dricks mycket vatten och det äts mycket frukt :D

Dock kommer jag till min höjdpunkt nu... Detta är min stolthet :

Idag var jag inne i världens mysigaste godisbutik de hade massa småplock och alla min favvosorter och massa mer och jag som var hungrig och saltsugen fick syn på massa smaskiga chips ochjag var såååå nära att falla dit på bara en liten bit.. me icke i stället köpte jag min dricka (utan kolsyra) och vandrade utåt igen!!
Trots det faktum att Aiobhe och Elizabeth köpte varsin glass i kiosken!!!

Vad sägs om det va!!?? IMPONERNADE SOFIA!! ;D hahaha

I alla fall ville bara säga det! ;)



mer volleyboll

Fick ett mail från ordförande i klubben och ett sms från tränaren där de båda bad om ursäkt för missförståndet igår.. (En kommunikationsmiss mellan dem tydligen) och att de gärna ville träffa mig i morgon istället, och den här gången skulle tränaren (Tysken Torsten Schooff) personligen stå och möta mig vid den stora huvudentren... (komplexet är enormt, bara så ni vet, så ni inte tror att det bara var jag som villade runt där).

Så nu känns det lite bättre igen, dock är jag inte lika exalterad längre som jag var innan träningen i onsdags, då det var det enda jag tänkte på under i stort sett hela dagen... men men det blir nog bra i alla fall, och om inte har jag ju fortfarande den där andra klubben som hette något och låg någonstans.. :P (som jag inte lagt på minnet)

Den här klubben heter i alla fall CS GYM volleyball och är Luxembourgs äldsta volleybollklubb, och de vann den hägsta ligan i Luxembourg förra säsongen, det måste ju båda gott ;)

http://www.gym-volley.net/ 

deras hemsida...

I morgon efter träningen är planen att jag ska möta upp Julia och sedan ska vi vidare för en utekväll i Luxembourg och även kanske hem till En tjej som heter Anna som också bor här i Luxembourg... vi får se vad som hinns med efter träningen.. :P Men ut ska vi i alla fall ;)





volleyboll

Okej, i början av veckan fick jag ett mail om att nu på onsdag så var det dags för den första träningen för säsongen och att de gärna ville träffa mig då.... osv.

Så jag sliter med franska och tyska och lyckas hitta vilka bussar som kan ta mig till det stora sportcentrat boy konen i Cessange och hittar tillslut vad jag tror att jag söker. När jag till slut kommer dit vandrar jag runt det stora komplexet som ett frågetecken och frågar de flesta jag möter om de känner till något om ett volleybollag som ska träna där, men alla ser lika ovetande ut som jag var då....

Inte mycket att göra jag hoppas på bussen tillbaka till Gare igen och precis när bussen jag sitter på stannar och jag hoppar av och tittar ner mot min busshållsplats så ser jag min 205 sakta men säkert rulla iväg hem mot Pontpierre. Då när jag tyckte att jag haft tillräckligt med oflyt för en dag bestämmer jag mig för att en "pain de chocolate" säkert kan pigga upp mig. Så jag vandrar in på Gare och fram till disken på cafet och ber snällt på franska om min lilla favvo. Men nej, de har precis sålt de sista för dagen...

Sak samma ge mig något annat då tänkte jag och riktigt så lät väl inte det som kom ut ur munnen men jag fick i alla fall något brödliknande med chokladstänk i, SOM faktiskt var mycket gott! yeey, min tur vände igen!

Dessutom när jag gick mot min buss för att ta nästa tillbaka hem så stod busschaffisen utanför och efter en liten staplig konversation på franska visade det sig att hans fru är från Sverige (tror jag att hon var i alla fall). Dock pratade han inget svenska så jag fortsatte resten av samtalet med att säga oui och nicka och le (vilket alltid funkar här)

Dagen var inte helt fel till slut ändå, jag åkte på lite sightseeing i delar av Lux jag aldrig varit förut och fick lyssna på en busschaffis hysa beröm över vackra Sverige. Med andra ord helt okej... :)



Viva la Luxembourg

RSS 2.0